Domácí bazalkové pesto Pohlreich

Domácí bazalkové pesto Pohlreich
  • Čas přípravy
    5 minut
  • Doba vaření
    5 minut
  • Porce
    4
  • Ready In
    10 minut

Čerstvé bylinkové pesto s ořechy a sýrem krásně provoní jakékoli jídlo. Doporučujeme si vždy připravovat vlastní domácí pesto. Vydrží vám v lednici několik měsíců a dochutíte s ním spousty receptů.

Domácí bazalkové pesto Pohlreich je jednoduchý a rychlý recept na domácí pesto, který zvládne opravdu každý. Já si své pesto připravuji často, poté ho skladuji v lednici a když ho zrovna potřebuji, tak ho mám při ruce. Domácí pesto představuje tu nejjednodušší a nejrychlejší omáčku na těstoviny, kterou můžete použít. Pouze čerstvé pesto smíchejte se špagetami, které posypete parmazánem a máte vykouzlené výborné jídlo.

Suroviny na domácí bazalkové pesto Pohlreich

  • 20 velkých lístků bazalky
  • 20 g piniových oříšků
  • 20 g strouhaného parmazánu nebo sýru Grana Padano
  • 1/2-1 stroužek česneku
  • 50 ml panenského olivového oleje

Postup přípravy domácího bazalkového pesta

  1. Nejprve vložte čerstvé lístky bazalky do vroucí vody v sítku, ihned je vyndejte a ponořte do ledové lázně. Tímto procesem se zachová zelená barva pesta.
  2. Oříšky si opražte ze všech stran na pánvi na sucho.
  3. Bazalku osušte, přidejte opražené oříšky, parmazán a česnek.
  4. Tyto ingredience rozmixujte ponorným (tyčovým) mixérem nebo je hmoždířem rozdrťte.
  5. Přilijte olej a ještě všechny ingredience spolu promixujte.
  6. Vzniklé pesto podávejte k pokrmu nebo jej dejte do skleničky, uzavřete a skladujte v lednici.

Vyzkoušejte také:

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..